Propisi
Savjeti

27. Forum poslovanja nekretninama u Poreču

16.05.2017
27. Forum poslovanja nekretninama u Poreču
Na otoku Sveti Nikola kod Pore?a 5. i 6. svibnja, odran je 27. Forum poslovanja nekretninama.

Predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK Dubravko Ranilović ističe kako je tržište nekretnina u procesu stabilizacije. Zaustavljen je pad broja transakcija, ali ne i pad prosječnih cijena, a iznimka su nekretnine na određenim lokacijama u glavnom gradu i priobalju. S cijenama treba biti oprezan, kao i s izgradnjom novih stanova, kako se opet ne bi stvorio "nekretninski balon".

- Od 2007. kada je donesen prvi zakon o posredovanju u prometu nekretnina pa sve do danas napravili smo mnogo toga i struka se kvalitetno razvija. Donošenjem zakona poboljšani su uvjeti na tržištu nekretnina te je tako smanjen udio sive ekonomije, a s druge strane povećala se kvaliteta usluge i stupanj zaštite potrošača, rekla je direktorica Sektora za trgovinu HGK Ema Culi.

HGK putem Udruženja poslovanja nekretninama uspješno rješava problematiku te djelatnosti zajedno s tijelima državne uprave i ostalim institucijama.

Kao jedan od pozitivnih učinaka provođenja javnih ovlasti navela je akciju koju je HGK pokrenula s nekim portalima koji oglašavaju prodaju nekretnina, a s ciljem sprječavanja sivog tržišta, kao i pojavljivanja agencija u oglasima koje nisu ažurirane u Registru posrednika u prometu nekretnina.

Na Forumu su održana i predavanja stručnjaka o temama kao što su strateško planiranje i izazovi razvoja male tvrtke, unapređenja tehnika prodaje, pregovaranja i rješavanja konflikata, korištenje alata Google AdWords-a i društvenih mreža za optimizaciju oglašavanja te tehnika fotografiranja nekretnina, a održan je i okrugli stol o iskustvima iz svakodnevnog poslovanja posrednika nekretninama.

Forum poslovanja nekretninama, koji se u organizaciji HGK i Udruženja poslovanja nekretninama HGK, održava dva puta godišnje, središnje je mjesto okupljanja posrednika u prometu nekretninama na kojemu razmjenjuju iskustva i najnovije informacije o zakonskim propisima, podsjećaju iz HGK.
 

Zašto burza nekretnina?

  • Ponuda svih agencija članica na jednom mjestu
  • Više od 30 članica agencija na jednom mjestu
  • Samo provjerene nekretnine
  • Stvarne realizirane cijene nekretnina
  • Statistike/Trendovi
  • Profesionalni savjeti
  • 20 godina iskustva na tržištu nekretnina
  • Sve o tržištu nekretnina

O nama

Burza nekretnina djeluje na hrvatskom tržištu od 1996.g., organizirana je kao servis članova - poslovnih subjekata u djelatnostima vezanim za poslovanje nekretninama s područja Hrvatske, kojima pruža potporu u svakodnevnom poslovanju, te istovremeno omogućuje da se njihova međusobna suradnja odvija na najbrži i najjednostavniji način.

Temeljem Kodeksa etike poslovanja članovi Burze podržavaju profesionalno i korektno poslovanje na tržištu i odnose prema klijentima i drugim subjektima u djelatnosti.

Prijava na newsletter

Upišite svoju e-mail adresu.