,
  , , slika 2
kuća, Samobor, Samobor, Centar
Ponudu čini dvorac Podolje. Radi se o nekretnini za koju je doneseno Rješenje Ministarstva kulture, uprave za zaštitu kulturne baštine Kl. 612-08/03-01-06/508 od 18. ožujka 2006., kojim se bilježi da je Kurija Praunsperger -Bošnjak u Samoboru, Gornji kraj 34, izgrađenoj na z.k.čestici br. 1097 zaštićena kao spomenik kulture rješenjem Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zagrebu br. 02-177/1-74. od 02. rujna 1974. godine. Začeci dvorca povezani su s kulom Podolje, građenom u 15. stoljeću. Kula je nakon obrane Samobora od Turaka, u kojoj obrani je kula bila od strateške važnosti, prenamijenjena i nadograđena od strane obitelji Szaich de Pernicza (predaka sada vlasnika obitelji Bošnjak-Praunsperger) u stambenu namjenu. Obitelj Praunsperger preuzima vlasništvo nad dvorcem ženidbenom vezom 1779. godine te je vlasnik do danas. Preciznije, obitelj Szaich de Pernicza postaje vlasnikom dvora 1633. godine kada ga dobivaju od vlasnika Staroga Grada - obitelji Erdody, uz suglasnost cara Ferdinanda. U obitelji Szaich de Pernicza je do 1779. godine u kojoj zadnja ženska nasljednica Viktorija se udaje za Petra Praunspergera pl. Haderschortskog, od kada se nalazi u obitelj sadašnjih vlasnika. Uz dvorac se nalaze tri gospodarske zgrade koje su i danas u funkciji, izgrađene od strane Viktorijinog sina Phileusa. Dvorac i gospodarske zgrade okružuje zemljište površine 4.524m2 koje je većinom u funkciji perivoja no manjom površinom participira u S- stambenoj zoni u kojoj je moguća dogradnja. Imanje se nalazi 200m od kultnog gastronomskog doživljaja – krčme Gabreku 1929.. Do samog centra i glavnog trga Samobora ima 10 minuta šetnje. S imanja pogled puca na Stari grad i treba vjerovati da je nekada vlastelinstvo itekako dobro biralo lokacije za svoje dvorce i perivoje.

Tip ponude:Prodaja

Cijena kvadrata:5,819.27 €/m²

Broj soba:8

Godina izgradnje:1800

Cijena:2,800,000.00 €

Površina:481.16 m²

Stanje:Potrebno uređenje

  

Orijentacija:Istok,Zapad,Sjever,Jug

Grijanje:Centralno plinsko

Stolarija:Drvena

Kamin:DA

Namješteno:DA

Kanalizacija:DA

Plin:DA

Struja:DA

Telefonska instalacija:DA

Voda:DA

Posrednik:

ERSTE NEKRETNINE

Dodatne informacije: 072/372-950

Ostali oglasi ovog oglašivača

ZATRAŽITE BESPLATAN KONTAKT

BESPLATNO ZATRAŽITE KONTAKT AGENTA
Provjeri rezultat


 
 
 
 

Koliko može vrijediti moja nekretnina?

Mogućnost direktnog kontakta agencije za detaljniju procjenu ovisno o lokaciji.
tri gumba e-mail adresa
Unesi podatke
saznaj cijenu
prodaj nekretninu

Zašto burza nekretnina?

  • Ponuda svih agencija članica na jednom mjestu
  • Više od 30 članica agencija na jednom mjestu
  • Samo provjerene nekretnine
  • Stvarne realizirane cijene nekretnina
  • Statistike/Trendovi
  • Profesionalni savjeti
  • 20 godina iskustva na tržištu nekretnina
  • Sve o tržištu nekretnina

O nama

Burza nekretnina djeluje na hrvatskom tržištu od 1996.g., organizirana je kao servis članova - poslovnih subjekata u djelatnostima vezanim za poslovanje nekretninama s područja Hrvatske, kojima pruža potporu u svakodnevnom poslovanju, te istovremeno omogućuje da se njihova međusobna suradnja odvija na najbrži i najjednostavniji način.

Temeljem Kodeksa etike poslovanja članovi Burze podržavaju profesionalno i korektno poslovanje na tržištu i odnose prema klijentima i drugim subjektima u djelatnosti.

Prijava na newsletter

Upišite svoju e-mail adresu.